ads

16 Mart 2011 Çarşamba

E-okul karne notları - tc kimlik sorgulama - öğrenme


E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor. E-Okul elektronik okul sistemidir. Bu sistemde her hangi bir okuldaki öğrencilerle ilgili her türlü bilgiye ulaşılabilir.Öğrencilerin aile bilgileri, sağlık bilgileri, ailesindekilerin sağlık bilgileri gibi... Bu sistemde temel amaç öğrencilerin bilgilerini sanal ortamda toplayarak her hangi bir durumda anında müdahale etmektir. 1-2 senedir kullanılmaya başlayan bu sistem ilerleyen zamanlarda MEB'in vazgeçilmesi olacaktır. Çünkü günümüzde teknoloji ile eğitim birbirinden ayrılmaz bir bütün haline gelmektedir. Bu sistemde öğrencilerin not bilgileri, davranış notları gibi bilgilerde yer almaktadır. Dileyen veliler bu bilgilere sistem üzerinden ulaşabilmektedir.



E okul karne girişi.E-okul veli bilgilendirme sistemi ile anneler ve babalar çocuklarının devamsızlıklarını ve karne sonuçlarını takip edebiliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul karne giriş adresi 2007 yılından bu yana hizmette. E okul girişi ile notlar,devamsızlıklar ve karne notları görülebiliyor.28 Ocak 2011 Cuma günü İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ve öğretmenler yarı yıl tatiline giriyor. Öğrenciler ve veliler karne notlarını öğrencilerin karnelerini almadan öğrenmek isteyeceklerdir. MEB e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi E-Okul VBS girişi için tıklayınız.





15 Ocak 2011'den sonra E-Okul kesintilere uğrayabilir. Çünkü bu tarihlerde öğretmenlerin E-Okul"a not girişleri yapılmaktadır. Öğrenciler ve velilerde bu tarihlerde E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapmaya çalıştıklarında genellikle çalışmıyor. MEB Öğretmenlerin son yazılı notlarını E-Okul"a rahat girmeleri için, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemini devre dışı bırakabilir. Geçmiş yıllarda bu durum yaşanmıştı.



1.Devamsızlık bilgilerini öğreniyorlar

2.ders notlarını öğreniyorlar

3.davranış notlarını öğreniyorlar

4.kaç kitap okumuş onu görüyorlar

5.sınav tarihlerini görüyorlar

6.haftalık ders programı

E OKUL VELİ GİRİŞİ



Sevgili veliler e okul modülü sayesinden okula gitmeden oturduğunuz yerden çocuğunuzun devamsızlık bilgilerini ve ders notlarını öğrenebilirsiniz.

karne notlarını öğrenmek artık çok kolay

NEDEN EOKUL



•E OKUL ÇAĞDAŞTIR

•E OKUL MODERNDİR

•E OKUL HAYAT FELSEFESİDİR



Sistem sayesinde çocuklarının sınav sonuçlarını ve devamsızlıklarını rahatlıkla görebilen veliler, kontrolü de kaybetmemiş oluyorlar.İnternet sayesinde bulundukları her yerden çocuklarının sayfasına giriş yapabilen anne ve babalar, teknolojinin kendilerine sağladığı bu müthiş imkânı da kullanmış oluyorlar. MEB tarafından hizmete sokulan e-okul sistemine giriş için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasının bilinmesi yeterli oluyor. Devamsızlık ve sınav sonuçlarının yanı sıra kayıt işlemlerini de buradan gerçekleştiren veliler, durumdan oldukça memnun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ads2