ads

17 Mart 2011 Perşembe

Fransız İhtilali'nin Türk Edebiyatına Etkisi nelerdir?

Bugün dünyamızı bulandırmaya Fransız Devrimi'nin önemli etkileri.

Birçok reformlar sadece yurtiçinde değil uluslararası alanda, Fransız Devrimi'nin getirdiği edildi.

Fransız Devrimi, Fransa'nın siyaset üzerinde çok büyük yankı yaptı ve ortaya yeni fikirler ve hala yaygın olarak bugün uygulanan değişiklikler getirdi. Bu tür değişikliklerin örnekleri milliyetçilik ve demokrasi, bu gün yaygın evrensel hala iki idealleri vardır. Feodalizm, siyasi ve sosyal yerleştirme adil olmayan bir sistemdir, 4 Ağustos 1789 gecesi Millet Meclisi tarafından kaldırılmıştır. yenilmiş feodal sistemi ile, Kral Louis XVI gücü sınırlıydı ve yakında ekstirpe olacaktır. Kralın gücü gitmiş olan Fransız toplumuna daha değişiklikler olacaktı.

kaldırıldı feodal sistem siyasi dünya değişti iken, olağanüstü toplumsal yeniliklerin doğum oldu.şimdiye kadar yazılmış en iyi belgelerden biri olarak inanılan, Man ve Yurttaş Hakları Bildirgesi hangi şimdi yaşamak hiç kuşkusuz önemli yeni haklar tanıttı. Yakında kölelik iğrenç fikir iptali hangi, bütün insanlar eşit yaratılmıştır belirtti.Zamanla o da sonuçta asalet gibi ve Kilise başlıkların çıkarılması biten, sınıf kavramı tümüyle yok. Kısa bir süre sonra, belge dahil olmak üzere çeşitli şeyler Katolik Kilisesi'nin gücünü azalttı. değil Fransız Devrimi toplum vardı denouement için, dünyada yaşadığımız Eğer başkalarına karşı bozuk bir ekonomi, hükümet ile hiçbir şey kaos daha az, ve onur kırıcı muamele olurdu.

Fransa Kültür yanı sıra dünyada olduğu gibi, aynı zamanda devrim tarafından güncellenmiştir. devrimin ardından, Fransız dini hoşgörü kazanmış ve devlet okullarında kurmak. Önce devrim, sadece dini okullar ancak devrimden sonra, din her türlü emek vermek için devlet okulu gidebiliriz vardı. Fransızlar da organize sistemler yoksul ve yaşlılar, hangi gün refah ofisleri günümüze kadar mensubu olabilir yardımcı olmak. değişti devrimden sonra Fransız kültürü yoksul insanlar ve yaşlılar kadar sadece hayatta kalabilmek için önce acı çekmek olmadığını. devrim için bir büyük Sonuçta metrik sistem, dünya çapında kullanılan bir ölçü matematiksel bir sistemdir. Beklendiği gibi, dünyada sadece üç ülke metrik sistem kullanmayın. Birçok olumlu şeyler Fransız aracılığıyla dünyaya tanıtıldı ve o küçük itmek onu geliştirmek gerektiğini verdi.

Fransız Devrimi tarihinin çok önemli bir dönemdi. devrim, biz tüm bir ülkeyi sıkı çalışma ve azim sayesinde yeniden olabileceği öğretildi. Fransız Devrimi bize hukuk ve en önemlisi, potansiyel ve sözcük kapasitesi gerçek gücünü gösteren bir kitap olarak görülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ads2