ads

16 Mart 2011 Çarşamba

son 10 yılın en iyi kara komedileri nelerdir?







10-Bad Santa (2003) Alternatif çizgi roman uyarlamalarıyla dikkat çeken bağımsız yönetmen Terry Zwigoff, burada Billy Bob Thornton’ın canlandırdığı dolandırıcı bir noel babanın hikayesini anlatıyor. Hiç böyle ağzı bozuk ve seks düşkünü bir çocuk figürü görmediniz!










9-Entrika (Confidence) (2004) James Foley imzalı bir Amerikan kara komedisi. Dustin Hoffman, Rachel Weisz gibi oyuncuların başarısızlıkları ve ahlaksızlıkları bu durumun oluşmasındaki ana faktör. Tabii “Kansız” (“Blood Simple.”, 1984) etkisiyle gelen filtreli ışık oyunları da filmin dikkat çekmesini sağlamıştır. Onu da unutmayalım.








8-Seksi Hayvan (Sexy Beast) (2000) Video klipçi yönetmen Jonathan Glazer ile İngiliz oyuncu Ray Winstone’ın çıkışını önayaklık eden bir eser. Tipik bir İngiliz esprileriyle donatılmış kara komedi. Karakterler arası çekişme, Kingsley ile Winstone’ın karşılıklı döktürmesi ve birkaç işlevsel sinemasal anla zirve yapan bir yapıt “Seksi Hayvan”.




6-Şanslı Slevin (Lucky Number Slevin) (2005) Guy Ritchie ve Danny Boyle’un izini süren yönetmenlerden Paul McGuigan’ın kariyerinin tavan noktalarından biri. Morgan Freeman, Ben Kingsley, Bruce Willis, Josh Hartnett gibi oyuncuların karşı karşıya gelmesiyle başka sonuç çıkabilir miydi zaten?





1-Bloom Kardeşler (The Brothers Bloom) (2008) Aslında bir dolandırıcılık filmi, ama kara komedi alanında da ele alınabilir. Öyle ki iki dolandırıcı kardeşin, aralarına konuşmayan bir Japon kızı da dahil etmeleriyle birlikte, önce güzel ve zengin bir kadını ardından bir başka mekanı hedef almalarını anlatıyor temelde. Masalsı dokusu, oyuncaklı dünyası ve Coenler ile Wes Anderson arasındaki evreniyle türde çığır açmıştı. Rian Johnson imzalı eserde Adrien Brody, Mark Ruffalo ve Rachel Weisz oynuyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ads2