ads

16 Mart 2011 Çarşamba

X ışını nedir nasıl bulunmuştur,x ışını logosu


Google’ın önemli olaylar, kişiler ve buluşlar için yayınladığı logolara bir yenisi daha eklendi. X ışını için hazırlanan logo, buluşun aslında ne kadar değerli olduğunu, bir kez daha hatırlatmış oldu.





Bugün X Işınınların keşfedilmesinin yıl dönümü. Google bu güne özel logo ile kullanıcınlarını bilgilendiriyor. Bizde X ışını nedir? X ışını ne zaman keşfedildi?



Sabit X-ışınları ve katı nesneler nüfuz edebilir bunların en yaygın kullanımı tanı radyografi ve kristalografisi nesnelerin içinden görüntüler almaktır. Sonuç olarak, dönem X-ray metonymically yöntemi kendisine ek olarak, bu yöntem kullanılarak üretilen bir radyolojik görüntü başvurmak için kullanılır. Buna karşılık, yumuşak X-ışınları hemen hemen hiç madde nüfuz söylenebilir;. Örneğin, 600 zayıflama uzunluğu eV (~ 2 nm) su x-ışınları az 1 mikrometre X-ışınları ve onlara iyonizan radyasyon ve maruz kalma şeklinde bir sağlık tehlikesi olabilir.



X ışını ve gama ışınları arasındaki fark son yıllarda değişti. Aslen, X ışını tüpleri yaydığı elektromanyetik radyasyon radyoaktif çekirdeklerin (gamma ışınları) tarafından yayılan radyasyon daha uzun dalga boyu vardı. Dalgaboyu temelinde X ve gama radyasyon arasında seçkin Eski edebiyat, radyasyon, bazı daha kısa olan gama ışınları olarak tanımlanan 10-11 m gibi keyfi dalga boyu,. Ancak, lineer hızlandırıcılar ve uzun dalga boyu “gamma ray” yayıcılar gibi kısa dalga boylu sürekli spektrum “X-ray” kaynakları keşfedildi olarak, dalga boyu bantları büyük ölçüde üst üste. Radyasyonun iki tür şimdi genellikle kökenlerine göre ayırt edilir: X-ışınları gama ışınları çekirdek tarafından yayılan ise, çekirdek dışında elektronlar tarafından yayılır…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ads2